Kunst - Natuur - Eten - Rust
Historie - Bruiloft - Golf - Lazy Sunday

Over Huize Rustoord

Een korte terugblik…

Huize Rustoord dateert uit het begin van de vorige eeuw. In het voorjaar van 1920 is de bekende levensverzekeringsmaatschappij “De Utrecht” begonnen op haar gelijknamige landgoed (2600 ha) met de bouw van een monumentaal vakantiehuis. Huize Rustoord genaamd was bestemd voor de medewerkers van de verzekeringsmaatschappij die hun vakantie konden doorbrengen op een prachtige locatie in een rustieke, lommerrijke omgeving. De belangstelling was bijzonder groot en in de zomermaanden was het vakantiehuis volledig bezet.

Dientengevolge is in 1936 het vakantiehuis aan de noordwestelijke zijde met een vleugel in stijl uitgebreid. Voor de gasten was er in die tijd een speciaal pad dat leidde naar het nabijgelegen natuurlijke ven (“De Flaes”) op het landgoed, waar de gasten in een gereserveerd deel konden zwemmen. Tijdens de oorlog is Huize Rustoord gebruikt als onderkomen voor mensen uit West-Nederland die moesten evacueren. Na de oorlog is Huize Rustoord weer beschikbaar gekomen als vakantiehuis voor de medewerkers van “De Utrecht”. In 1976 werd Huize Rustoord gesloten en kreeg rond de eeuwwisseling een nieuwe bestemming. Het familiebedrijf A.J.M. de Bruijn heeft toen het pand gekocht, met als oogmerk het vestigen van een kunstgalerie annex hotel en restaurant in het hogere marktsegment. Daarmee kreeg het voormalige vakantieverblijf opnieuw een recreatieve bestemming.

De restauratie van Huize Rustoord

De renaissance van Huize Rustoord heeft tussen begin 2000 en eind 2002 plaatsgevonden, waarbij het monumentale pand weer in zijn oorspronkelijke staat is teruggebracht. De familie de Bruijn heeft fors geïnvesteerd, teneinde het landhuis, de tuin en de bijbehorende gebouwen nauwgezet, met een grote precisie tot in de perfectie doorgevoerd, te restaureren. Zo zijn massief eiken en vele andere kwalitatief hoogwaardige materialen bij de ingrijpende restauratie gebruikt, die tot in de kleinste details is uitgevoerd. Op deze wijze ademt Huize Rustoord sindsdien weer de sfeer van de “Belle Epoque” en “de Grandeur” van weleer.

Huize Rustoord als drie-eenheid

Met de renaissance en de zeer nauwgezette restauratie van Huize Rustoord heeft de familie de Bruijn een bijzonder unieke, harmonieuze en uitgebalanceerde drie-eenheid gesmeed door de kunstgalerie en het hotel en restaurant onder één dak samen te brengen. Meer dan 100 jaar kunsthistorie zijn in een niet te overtreffen harmonie in evenwicht gebracht met het verblijf, zowel binnen als in de directe omgeving van Huize Rustoord. Recentelijk werd de inmiddels opgebouwde reputatie sinds 2002 nog eens duidelijk onderstreept door de vermelding van Huize Rustoord in de publicatie “The best of Dutch Gastronomy”.

Contact

Stuur een Bericht

Naam :


Email :


Uw Bericht :