logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

4 seizoenen per jaar

Wij heten u een warm welkom

Boutique hotel Huize Rustoord telt 9 stijlvolle suites, met ieder hun eigen exclusieve interieur. Geen enkele suite is hetzelfde. Er is echter wel een belangrijke overeenkomst. Ze zijn op thematische en artistieke wijze ingericht met kunstvoorwerpen en schilderijen van bekende kunstenaars. Heel bijzonder is dat alle meubels en kunstobjecten te koop zijn.

Maak nu uw reservering online. Voor meer informatie over de mogelijkheden belt u met onze
receptie 013 -5167000.

Content Image 1
Ervaar de

Geschiedenis

Wij staan voor u klaar

Gastvrij

Wij zijn een

Familiebedrijf

Kom langs voor een unieke

Beleving

Het ontstaan

Familiebedrijf sinds 2002

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Content Image 2
Personeel

18

Gerechten

23

Kamers

9

Kunstwerken

37

Historie & restauratie

Het voormalige rustoord werd ooit gebouwd voor het hoger- en middenkader en hun gezinnen van de Levensverzekering maatschappij Utrecht, om zoals het woord al zegt: rust te vinden.


De maatschappij liet het pand in 1924 bouwen door een assistent van de bekende architect Berlage. De belangstelling was bijzonder groot en in de zomermaanden was het vakantiehuis altijd bezet. De huisregels van toen hangen nog in de hal van dit inmiddels volledig gerestaureerde meesterwerk van de Amsterdamse School.

In 1974 werd het vakantiehuis gesloten. Het pand had ruim vijfentwintig jaar leeg gestaan (1974-1999). Drie jaar lang duurde de restauratie van het landhuis dat de Familie de Bruijn uitvoerden. Op de eerste en tweede etage waren vierendertig kleine kamertjes met elk een eigen wastafel. Per verdieping was er een badkamer voor gezamenlijk gebruik. Deze vormen nu de in totaal 9 luxe suites. De restauratie van het huis en de tuin is grondig uitgevoerd met veel respect voor de grandeur en schoonheid van die tijd.

In oktober 2002 werd het geopend, niet alleen als luxe hotel en restaurant, maar ook als indrukwekkende kunstgalerie. Daarmee kreeg het voormalige vakantieverblijf een hele nieuwe bestemming.

Content Image 3